Alla inlägg under november 2013

Av Isabella - 18 november 2013 20:12

Jaha mina damer och herrar! Nu ska jag berätta för er vad jag läste idag. En kille skriver om sin familj. Dom bor ute på en gård, odlar sin mat själv för det mesta osv. Så långt är det okej. Deras barn är snart 2 år och han går inte på dagis OCH kommer inte att göra det sen heller. Ungen har ALDRIG vaccinerats mot någonting.

Min åsikt varierar här: Jag personligen tycker att barn som börjar på dagis vid 12 månader är för unga. MEN med det dömer jag aldrig någon! I dagens samhälle är det förvånansvärt om man faktiskt klarar av att vara hemma längre rent ekonomiskt. Idag ska både man och kvinna jobba häcken av sig och det så fort det går. Jag understryker min tacksamhet till att vi åtminstone får vara hemma i ett år med barnet men enligt mig tycker jag att dom bör vara äldre innan dom lämnas på dagis för ca 8 timmar om dagen. Men nej jag väljer inte bort dagis helt och hållet! Någon gång blir det bra, även fast jag hade velat vara hemma i 6 år med barnet! ;) Jag dömer som sagt ingen för alla har olika förutsättningar, men om man får önska!

Gällande vaccination så står jag strängt emot detta! Vaccination finns av en anledning och vi vet för lite för att våga ta bort detta från våra barn! Denna familj har av åsikter att barnet aldrig är sjukt och det är bra. Men egentligen är det just förkylningar som är bra att ha på grund av immunförsvaret och kroppen får möjlighet att rensa ut kroppen. Det må vara jobbigt men ingen unge tar skada av en förkylning (såvida han/hon inte är sjuk och går på cytostatika).
Maten kommer jag följa standard och tycker inte folk ska vara så rädda för det! Dock är min åsikt att grönsaker är jätte viktigt, läsk och godis sållas bort helt och burk mat är jag stark motståndare till. Av den enkla anledningen att jag inte köper mat på burk till mig själv så varför skulle jag ge mina barn det?
Folk som säger att det inte finns tid att göra maten själv till ens 8 månaders bebis.... Du är mammaledig i minst 1 år och du har inte tid? Du står och lagar din och resten av familjens mat men du har inte tid att mosa din 8 månaders mat du gjort från grunden?
När det kommer till barnen bör man TA sin tid att göra det bästa för dom. Skita i den där extra serien på tvn eller träffa kompisen en timme senare istället. Om det nu är helt omöjligt: Gör matlådor! Ja det funkar ju även till dom små. :)
Inget är omöjligt det är intresset det handlar om.

Nåja. Det här är mina åsikter. Mina barn kommer att vaccineras, äta normalt och hälsosamt, inget märkvärdigt. Vi sållar bort det där extra sockret och vet att folk kommer klaga, men vi hoppas dom respekterar det ändå. Hur det blir med dagis vet vi inte! Kanske måste vi sätta barnet på dagis vid 12 månader men jag ska verkligen kämpa för att vi ska kunna skjuta på det!

Hur gör vi om vi vill ha barnet hemma i 1,5 - 2 år?! Är det föräldrarpenningen det hänger på? Får man något annat bidrag efter 1 år? Ni som haft barnen hemma längre hur gjorde ni? :)

Av Isabella - 18 november 2013 14:39

Hjälp vilken intensiv trötthet! Jag somnade väldigt tidigt igår och gick upp 10.30, haha jisses!
Men har hunnit med en hel del idag! Äta bra, ringa och avboka ultraljudet på fredag och bokat en tid till min gynekolog. Okej så vem avbokar ett bonus ultraljud?! Sådana som tror på sin magkänsla som säger "Vänta till vecka 13!". Det är nog en väldigt bra magkänsla, hehe. Men det är bara två veckor kvar tills vi ska iväg på det ultraljudet så det tycker jag att jag kan stå ut med. Känner mig mer lugn nu liksom och jag behöver träna på tålamodet faktiskt. Så det här ser jag bara som positivt. ;)
Jag ringde också min gynekolog för att få en tid för att prata och lägga upp en plan. Ska dit dagen innan ultraljudet och han har ingen aning om bomben jag ska släppa, haha! Ska bli jättekul och berätta. Visa den bilden jag redan har på Pyret osv. :) Han får vänta lite extra på den där andra ultraljuds bilden, hehe. Sen ska vi lägga upp en plan. Kanske får jag komma på några besök hos honom bara för att kolla hur just graviditeten och min Endometrios går ihop. Efter förlossningen lär jag behöva honom i alla fall!

Nåja känns toppen att jag tagit tag i allt detta och bara kan andas ut nu. :)

Jag älskar klädes märket Newbie! :)

Om två dagar går jag in i vecka 11! <3

Av Isabella - 16 november 2013 10:39

Hej o hå! Nu är det lördag igen, hehe! Det betyder att det är exakt en vecka sedan vi var på ultraljud. Vid detta laget satt jag utanför och höll på att spy av nervositet, haha.

Igår låg jag och funderade. Som folk kanske förstått så jobbar bara sambon. Just nu agerar jag "hemmafru" eftersom att jag långt innan jag blev gravid blev sjukskriven. Det handlade om mina sjukdomar och jag kunde inte prestera på jobbet. Jag tog studenten i år och efter det fick jag omedelbart ett jobb men jag gick in i väggen i kombination med min Endometrios osv. Sen Juli månad har jag alltså varit hemma. Detta kommer jag att vara hela graviditeten och sen givetvis mammaledig. Men det blir och är mycket tid över hemma, det börjar jag inte märka förens nu. Vi skaffade hund i Augusti och nu har han börjat lugna sig och kräva lite mindre. Jag har alltid velat använda mina händer och då tänkte jag att jag ju alltid kunde slå ihop det med väntan på bebisen!
Börja sy bebis accessoarer och kanske något klädesplagg när jag är van! Sen även börja göra egna smycken som jag pratat om i evigheter. Jag har ju verkligen tid nu! Sambon va med på noterna direkt och tyckte det lät skit bra, så vi ska helt enkelt köpa en symaskin till mig. :) Har redan varit inne och kollat på beskrivning på olika prylar man kan göra, och ja det klarar jag nog finfint! Helt lost med symaskinen är jag tack och lov inte. ;)

Jag är jätte taggad men det kanske inte blir någon ny symaskin förens till jul. :)
ALLT som jag gör kommer givetvis läggas upp här. När bebisen är född får jag även en liten modell. :P

Av Isabella - 15 november 2013 13:17

Jag börjar misstänka en brist på någon vitamin eller något i kroppen. Jag mår nämligen jätte dåligt. Präglas av en sån trötthet så jag blir helt väck, jag vill bara sova hela tiden. Krävs jätte mycket energi för att ta sig ut till köket och göra mat eller gå ut med hunden. Hade jag inte haft andra att tänka på så hade jag bara lagt mig ner och sovit i 9 månader haha. Men det skulle ju inte vara så smart! :P
BM tycker jag ska utöka längden på mina promenader men jag oooorkar seriöst inte! Vill nog få alla prover klara innan jag höjer ribban..... Jag menar, skulle det nu vara järnbrist eller så kan det vara bra med lite medicin för det innan jag börjar härja rundor. ;)

Idag är det då fredag och det känns konstigt för att jag är egentligen van att byta vecka på fredagar men istället för att gå in i vecka 10 idag gjorde jag det för två dagar sedan, hehe. Men bra för då går tiden snabbare! ;)
Det är i alla fall exakt en vecka kvar till nästa UL! :D
I helgen är tanken att fixa med lite nödvändigheter. Bland annat tror jag det är dags att boka tid för klippning! Tänkte fixa luggen och sådär. Få bättre självförtroende, hehe. Sen njuta av att sambon är hemma!

Nu ska jag blunda en stund. Bara blunda... lite! :P

Av Isabella - 14 november 2013 11:32

God middag! Vilken intensiv morgon! Klockan 08.30 hade jag tid hos barnmorskan och det var helt klart över förväntan. Kommer in i ett behagligt rum med massor av tidningar, levande ljus osv. :) Så mysigt! Inte stort och lite folk. Personalen var super goa och pratade med en därute som om man känt dom i evigheter.

För att göra en lång historia kort är det som så att på grund av oro och övervikt så ska jag nästa fredag, om en vecka, göra ett ultraljud! Deras läkare kommer då till avdelningen och ska utföra det på mig. Jag är då i vecka 11. :) Enligt min BM är jag i vecka 12 men jag vet ju då jag gjort UL innan. Detta visste hon om men går efter sin kalender fram till rutin ultraljudet. Nåja, hon får göra det om hon vill/måste men jag vet ju iaf vilken vecka jag är i. ;) Tror denne läkare kommer att komma fram till samma som mig!
Sen ska jag (också pga övervikt) få göra en extra och tidig glukos belastning. Detta utförs normalt sett runt vecka 28 och jag ska göra det då med men också om två veckor, i vecka 12, på inskrivningen! Usch fasar faktiskt över detta, då jag såg en kvinna i väntrummet kräkas av detta! Jag vill verkligen inte göra det. Tack och lov är min sambo med som stöd då med. Hela inskrivningen tar ca 2 timmar då vi också kommer prata, ta blodprover och massa sånt. Det blir mycket provtagningar den dagen.

Sen pratade vi om vårt liv och jag ska börja gå hos en dietist då jag har mycket kost frågor. Fick massor av broschyrer och häften/böcker med mig hem och även ett schema för hur mina besök kommer se ut i vilka veckor. :)
En specialist kommer att utföra Rutin ultraljudet på mig i vecka 18 också. Så ja, känns som jag har alla möjliga fördelar hihi.

Nu behöver jag verkligen vila! Vaknade av akut kissnödighet alldeles för tidigt imorse sen kunde jag inte somna om, så duschade istället haha. As trött nu! Tänkte skämma bort mig med lite sömn kanske. ;)

Av Isabella - 13 november 2013 15:53

Hallå! Då välkomnar vi ju vecka 10 idag! Så härligt att ha kommit en så bra bit på vägen! Men också en känsla av overklighet infinner sig när jag tänker på allting. Hur jag i vecka 4 (3+5) plussade och att överhuvudtaget komma till vecka 10 kändes så himla långt ifrån. Nu sitter jag här och kommit så otroligt långt för att vara jag. Van som jag är vid missfall i vecka 5-7 så är detta en otrolig vinst. Börjar slappna av mer och mer men jag tror att när jag gör ultraljud 2 så kommer jag bli ännu lugnare! Så hoppas dessa tre veckor springer iväg, haha. Men det lär det ju göra som med allt annat. ;)

Otroligt trött har jag varit idag och sov längre än jag brukar! Gick i alla fall upp tillslut och fixade mig varma mackor och lite flingor. God aptit på morgonen numera i alla fall! Lunchen blev dock försenad då jag vilat för mycket, rastat vovven och pratat i telefon, hehe. Jag känner mig så otroligt lat men jag har viloläge nu så det är bara att gilla läget. Allt för att liten ska stanna och stress gynnar ingen oavsett vad.

Nu närmar sig Hälsosamtalet också. Imorgon får jag inte vara trött förens efteråt för jag ska vara där 08.30 haha. Men sambon hjälper mig. ;) Får även skjuts, vilken lyx! :)

När jag såg bilden tänkte jag "wow nu är det en riktig bebis!" Haha. Fast mycket mindre. Gissar på att Pyret är 3-4 cm. Nej 3 cm tippar jag på. På ultraljudet var den 2 cm men dom växer ju dom små. :P

Har fortfarande hela scenariot i huvudet hur den sprattlade med ben och armar på ultraljudet och är helt hispig inför nästa i vecka 13! <3

Av Isabella - 12 november 2013 15:55

Jag tror jag kommer bli den där annorlunda mamman. Jag observerar omgivningen och läser mycket om hur andra gör med sina barn. Vad jag förstått har alltid mammorna fått kritik som har "mammiga barn". Det brukar vara saker som att "Åh hennes dotter är så himla mammig! Hon sitter alltid i famnen". Vissa föräldrar har det så utan att trivas såklart men många älskar den närheten dom får av sina barn. Ja givetvis blir man mer begränsad och det blir extra tufft den dagen dagis kommer in i bilden och så vidare.

Men samtidigt har jag alltid haft av åsikt att jag kommer inte vara rädd att låta barnet somna i min famn på min bröstkorg. Trösta när den är ledsen med en stor kram, gosa utan anledning och så vidare. Kanske blir barnet mammig men samtidigt kommer den att vara så van vid att träffa mycket människor. Vi har en stor familj som står varandra nära och såklart vänner. Vi kommer från början låta andra vara med barnet, så kanske blir det aldrig ett vad andra kallar problem. Jag är inte rädd för kärleken, jag är inte rädd för ett mammigt barn. Folk kommer kritisera oss jätte mycket för sambon är på samma plan som mig, men vad gör det? Att vi är lyckliga är allt som spelar någon roll. :)

Låt dom som trivs med detta få ha det så. Man är absolut ingen dålig förälder! Jag föredrar att se ett mammigt barn framför att se ett barn som INTE vill vara med sina föräldrar. För trots allt saknar ju detta mammiga barn verkligen ingen kärlek som så ofta får sina föräldrars närhet. :)

Av Isabella - 12 november 2013 10:56

Yeeeey! Nu är hälsosamtalet bokat hos min BM! Försökte ringa redan igår men det blev lite fel där med deras telefon tider men nu fick jag tag på dom! Jätte skönt. Redan på Torsdag kl 08.30 ska jag infinna mig där! :) Då kommer vi också få boka en snabb tid för inskrivning inom 2 veckor, jag ringer ju lite sent om detta haha. Men vad ska man göra, jag ville ju verkligen få ultraljudet överstökat först. Men nu längtar jag! Vad har jag att förvänta mig där?

Nu ska jag få lite mat i magen och fräscha till mig. Vovven behöver få komma ut i det kassa vädret också, hehe.

Följ mig på Instagram

Instagram

Presentation


Isabella, 22 år och mamma till prinsen William född Juni-14. Lyckligt sambo och förlovad med mannen i mitt liv Markus, som jag träffade för fem år sen. Tillsammans har vi också hunden Hugo och bor i en marklägenhet på 104 kvm. Välkomna till oss!

♥ Vår Bebis ♥

Rutin Ultraljudet 2014-01-13

 

Mitt Arkiv

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

RSS

Blimamma


Ovido - Quiz & Flashcards