Alla inlägg under december 2013

Av Isabella - 6 december 2013 16:30

Hejsan mina vänner!

Dagens mest nervösa ögonblick är över, och vi har fått se vårt mirakel igen! Jisses va stor skrutten blivit, haha! Mer än det dubbla har bebis vuxit på dessa fyra veckor, helt otroligt. Hjärtat slog jätte bra, hjärnhalvorna syntes, revbenen och ryggraden också. Nu kommer dom ju kolla ännu mer noggrant på RUL  i Januari, men det som syntes idag var skit bra. Jag är så himla lättad så ni anar inte!

Bomben är släppt på Facebook och Instagram med bild nu, haha. Så nu vet dom flesta om det, om inget annat ser dom under kvällens gång. Tänkte inte skriva så mycket mer nu utan jag kommer visa er bilder sen kommer där snart upp ett inlägg till där jag berättar vem jag är. :)


   

Av Isabella - 6 december 2013 09:55

När jag gjorde bilden var det två timmar kvar men nu bara en!
Sitter på Macdonalds i Malmö och äter frukost och låter tiden gå! Mådde jätte illa imorse och höll flera gånger på att spy av nervositet. Har varit rädd för allt från att vi inte kommer iväg på ultraljudet på grund av stormen till själva undersökningen, haha. Men vi klarade oss! Kröp fram på motorvägen men det gick. En timme till godo, yeah!
Hör av mig senare idag om ultraljudet sen ska jag berätta om oss! :)

Av Isabella - 5 december 2013 11:45

Jag kokar av ilska!! Idag skulle jag varit hos min gynekolog för att prata om min Endometrios och även graviditet! Det här är jätte viktigt då min BM inte har koll på saken och han är specialiserad för just ENDON! Första irritationsmoment är att han är sjuk idag. Full förståelse men kan inte låta bli att undra varför det blivit såhär varje gång nu. Men det är inte det värsta! Nu anser receptionisten att jag inte alls har där att göra mer för hon såg i min journal att jag är gravid! Nu ska Barnmorske mottagningen ta hand om mig?! Dom tar hand om min graviditet och har ingen koll på min historia med min Endometrios. Dom vet att jag bär på sjukdomen men mer än så är det inte, dom är inte utbildade till det men det är däremot min läkare! Jag blir så förbannad för det här har egentligen inte varken jag eller min läkare fått avgöra utan detta har dom bestämt över huvudet på oss. Jag känner smått panik för ingen annan läkare än just denne har haft koll på min sjukdom. Inte ens inne på gynakuten har dom koll ju! Känns som att jag kommer behöva agera läkare åt mig själv och försöka hitta lösningar själv om problem uppstår. Jag vet egentligen inte riktigt vad som skulle kunna hända men det skulle kunna vara att jag får cystor eller helt enkelt ont, tycker inte jag ska behöva svara rakt på det. Jag vill behålla min trygghet med denne läkare, thats it!!!

Ska försöka skjuta detta åt sidan nu! Njuta av att det är bara en ynka dag kvar till ultraljudet! :)

Av Isabella - 4 december 2013 20:51

Så var hon i farten igen att kolla på bebis kläder, haha. Tur jag inte klickar hem allting jag kollar på! Däremot spar jag allting och gör en lista på sånt jag vill ha. :) Det är ju så att jag lär vara den som står allra mest för att välja ut kläder till Bebis, hehe. Dock är det ju så att när vi är i affärer och ska köpa något bebis plagg så är sambon med på noterna direkt och kollar noga på allting. :)
Men vad gäller att planera och göra listor får jag göra det själv, haha. Men så är jag också så som person, planera noga och hatar att vara oförberedd. Säger jag gravid och ska gå igenom en förlossning, haha!

Newbie dräkten har jag alltid sagt att jag ska ha oavsett pojke eller flicka! :)

Av Isabella - 4 december 2013 16:36

Hallå i stugan! Idag har det bakats pepparkakor och hållit igång så jag har verkligen inte haft tid med bloggen förens nu, hehe. Tvingat hunden min att äta också och mutat med skinka, sen fixat saft och godis till min käre lillebror som ska på film kväll med sin klass inne på skolan. Så mysigt!
Så nu ligger jag rätt så slutkörd på soffan, haha.
Idag välkomnar vi vecka 13! Med det har risken för missfall sjunkit så mycket som 65% och många börjar andas ut nu, och så även jag! Hela den första kris perioden är över och det känns som en otrolig vinst även fast jag har 5 månader kvar. Men genetiskt finns det ingenting i släkten att man skulle haft problem senare i graviditeten, förutom jobbiga förlossningar. Det har bara varit i början av graviditeten från pappas sida där kvinnorna fått missfall, men den tiden är jag förbi nu så ja, jag känner mig som en riktig VINNARE!! :)
Om 2 dagar får vi träffa vår skruttis på ultraljud igen, ska bli så spännande fast vi sett det en gång innan. Men nu kommer vi ju faktiskt att se en BEBIS i större version.

Vecka 13.... Trodde jag aldrig skulle få skriva att JAG är i vecka 13!

Av Isabella - 3 december 2013 12:52

Spänningen stiger! Nu är det bara tre ynka dagar kvar tills vi får se vår skatt igen och tills vi ska berätta för alla att vi är gravida. :)
Jag har länge velat skryta, haha! Jätte jobbigt att behöva vara tyst men samtidigt spännande. Det är jätte kul att vara finurlig samtidigt och "jag vet något ni inte vet", haha. Det enda som är mindre kul är att folk börjar misstänka nu. Jag trodde jag egentligen fritt kunde skriva om hur jag mådde på Facebook för jag har gått igenom detta innan utan att vara gravid. Då jag har Endometrios så gick jag i 2 år på hormonbehandlingar med graviditets hormoner i. Mina egna hormoner drogs tillbaka och ersattes av dessa istället, och jag kände mig verkligen gravid i 2 år förutom att magen inte växte, heheh. Eller egentligen gjorde den det, jag gick upp 30 kg av vätskeansamling och för mycket av det goda då jag fick mycket större aptit av medicinerna. Dessa kilon kämpade jag dock med innan jag blev gravid. Blev av med nästan hälften. :)
Anyway! Jag trodde folk skulle tro jag tog mediciner igen när jag klagade på illamående och trötthet. Till en början trodde nog alla det, men så tror jag att ett och ett läggs ihop. Jag och sambon har varit tillsammans i snart 4 år, vi har skaffat hund, vi kollar på nytt boende, folk vet hur gärna jag vill ha egna barn osv. Jag tror folk bara väntar! Med all rätt, haha. Men inte kul att få bita ihop när folk frågar.
Nu syns det också att jag är gravid så när jag vet om att jag ska träffa folk jag inte berättat det för får jag tänka på vad jag har för kläder på mig. Igår hade jag jätte "dumma" kläder men träffade i och för sig ingen som inte visste. Men det var riskfyllt. ;)

Det ska i alla fall bli skit kul att berätta för alla på fredag!
Peppar peppar, men graviditeten är hittills det bästa som hänt min Endometrios. Fy vad skönt att aldrig ha ont i magen och va dålig på det viset! Tror mina tjej organ riktigt njuter nu. ;)

Av Isabella - 2 december 2013 18:46

Vilken dag! Vi har haft full rulle med två barn här idag, haha. Jätte kul och H tyckte verkligen om det! Hunden alltså.
Men jag är helt slutkörd i huvudet och skulle kunna somna när som typ.

Jag har legat och kollat på kläder till specifikt pojkar och flickor. Inte sånt som passar både och utan enskilt. Jätte fina kläder! Detta är också sånt i lite större storlekar som barnet kan ha mot hösten/vintern, alltså upp emot ett halvår. Jag älskar verkligen att kolla på bebis kläder!

På lördag åker vi till Gekås, gissa om vi ska samla på oss bebis artiklar då?! Det blir mest kläder till nyfödd då samt lite smått och gott. Det är ju verkligen oförskämt billigt där! Vet dock inte om vi kommer kunna handla mer än till nyfödda där sen, och fritids kläder. Det här nedanför är sådana kläder jag för det mesta verkligen kommer vilja klä vårt barn i. Så på Gekås blir det nog mest lek kläder och sånt.

Av Isabella - 1 december 2013 14:19

Vad underbart, eller hur? Idag är det minsann första advent men också den 1 december. Första dagen på en ny månad med nya möjligheter, hehe. Jag älskar verkligen julen, är långt ifrån en sådan som bara vill ha julen över. Tiden innan julafton tycker jag dock alltid är mysigast! För då är alla på toppen humör, barnen väntar på jultomten med spänning, vuxna är glada, man bakar och pyntar och alla mår bara gött. Sen är självaste julafton också jätte mysig, men därefter brukar det lägga sig. I alla fall här. Efter julafton har man ätit hur mycket julmat som helst och man är trött på det, haha. Det är alltid skönt att återgå till den vanliga maten igen. ;) Sen är alla spända inför nyårsafton och ser fram emot ett nytt år.
Underbara tider helt enkelt!

Idag är det bara 5 dagar kvar tills vi ska på ultraljudet. Just nu känns det långt ifrån då det är slutet på en vecka men samtidigt kommer det gå fort. Ska aktivera mig med promenader och sånt, och hoppas på att jag kan få tiden att gå! Sambon jobbar ju så han är sysselsatt hela tiden. För mig är det lite värre, hehe.

Vi firade första advent med en lägenhets visning idag, haha. Vi kollade på en jätte fin bostadsrätt. En mark lägenhet, trea på 90 kvm och jätte fin. Verkade inte alls vara bråttom att bli av med lägenheten, vilket är bra för oss eftersom att vår lägenhet kommer ut på försäljning i Januari. Har nog sagt det innan, men vi är bara ute efter något litet större och på marken, detta är en mellan lägenhet. Vi ska stå i tomt kö för att bygga vårt hus inom loppet av några år. Ett föralltid hem där barnen kan växa upp, skapa fina minnen och vi bli gamla i. :) Mys! Så just nu behöver vi inte större än 90 kvm egentligen. :)

Efter lite fika och så därefter är jag nu helt slut och ska vila!
Hemma tidigt igår från festen. Givetvis drack jag inte och inte sambon heller, vi åt bara gott men sen fick jag för mycket rygg besvär så vi åkte hem, käkade glass och somnade haha. Tur att sambon inte är en party nisse utan nöjd med tillvaron som det är! Även han hade längtat hem. Det är väldigt skönt att slippa den pressen, men så är han också snart 32 år. ;)

"Godnatt" säger jag nu! Hihi.

Följ mig på Instagram

Instagram

Presentation


Isabella, 22 år och mamma till prinsen William född Juni-14. Lyckligt sambo och förlovad med mannen i mitt liv Markus, som jag träffade för fem år sen. Tillsammans har vi också hunden Hugo och bor i en marklägenhet på 104 kvm. Välkomna till oss!

♥ Vår Bebis ♥

Rutin Ultraljudet 2014-01-13

 

Mitt Arkiv

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

RSS

Blimamma


Ovido - Quiz & Flashcards